Yogaindra

Yoganidra är en meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. När vi praktiserar denna teknik låter vi kroppen somna samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoganidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Yoganidra är en guidad meditationsteknik som utförs liggandes i savasana, död mans position. På sanskrit betyder nidra sömn och yoganidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd eller alfatillstånd. 

Detta kraftfulla tillstånd kan användas för många olika syften som inkluderar djupavslappning, frigörande av minnen som fastnat i vårt undermedvetna, och medvetna, samt skapa ett ökat tillstånd av medveten närvaro. Genom den yogiska sömnen vill vi försätta kroppen i ett tillstånd av sömn, medan sinnet behålls fokuserat och vaket.

Det finns många fysiska fördelar med Yoganidra som minskad stress och bättre sömn, total djupavslappning som släpper mentala och fysiska spänningar.

Kan användas för att somna eller för att få återhämtning vid förlorad sömn. Effekten av 20-30 minuter Yoganidra kan jämföras med tre-fyra timmars sömn.

Vad är bra med yogaindra?

En fantastisk form av återhämtning.

Kan användas för att somna.

Enkelt att utföra om du har problem med att sitta.

Yoganidra förbättrar ditt fokus.

Ger dig total djupavslappning.