Mediyoga

Beteckningen Mediyoga innebär att vi är utbildade  och kvalitetssäkrade med medicinsk kompetens. Det garanterar att vi har rätt utbildning via Göran Bolls terapeutisk  utbildning. Fråga alltid läraren om den är rätt utbildad i Mediyoga.

Oavsett ålder och fysik, tidigare erfarenhet och smidighet kan du utöva yoga. Du kommer som du är. Du strävar efter att göra övningarna efter dina förutsättningar. Programmen består av medveten andningsträning, mjuka fysiska övningar, avslappning och meditation. Den medicinska yogan ger effekt på stress, blodtryck, smärta, sömn, hormonella obalanser med mera.

I grunden handlar medicinsk yoga om att gå förbi enskilda symtom och istället direkt fokusera på ditt centrala energisystem, för att stärka din självläkande förmåga. Övningarna syftar till att skapa balans i kropp och sinne. Medicinsk yoga utgår från dig och dina behov, vilket innebär att övningarna anpassas till dig oavsett hur sjuk, stel och orörlig du känner dig. Övningarna genomförs individuellt eller enligt önskemål.

Institutet för Medicinsk Yoga, IMY har utvecklat den medicinska yogan som testats vid svenska forskningsprojekt vid Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus för hjärtproblem, stress, sömnproblem, högt blodtryck, smärta och vid rehabilitering av sjukskriven personal.

Den medicinska yogan kommer ur den klassiska kundaliniyogan som är en ursprunglig yogaform med rötter inom den tantriska traditionen, det äldsta yogasystem vi känner till.

För vem passar mediyoga?

För dig som vill stärka din självkänsla.

Mediyoga påverkar ditt blodtryck.

För den som aldrig provat yoga.

Din sömn påverkas positivt.

Mediyoga utgår från dig och dina behov.