Om Inger som driver Lotusblommans Yoga & Massage

För mig är det oerhört viktigt att du som kund hos mig blir nöjd och känner tillfredställelse i de behandlingar eller kurser du deltar i.

Tveka inte över att kontakta mig och prata om vad du vill ha för behandling.

Läs också här på hemsidan  vad vi erbjuder.

Yrkesmässigt har jag en bakgrund inom vården med bland annat rehabilitering och har en del högskoleutbildning i basmedicin. 

Jag har drivit yogastudion sedan 2008.

Min yogaresa startade för drygt 25 år sedan efter att jag drabbats av en utmattningsproblematik.

 

Som en del av min egenrehabilitering prövade jag på yoga.  Efter att praktiserat yoga under ett år insåg jag att yogan gav mig redskap för att hantera bland annat min stress.

I början tänkte jag att det var det medvetna andetaget som var nyckeln och visst är andningen central i yogan.

 

Inte bara andning

Genom studier och aktuell forskning har jag förstått att det inte bara är andningen som är avgörande. Det handlar om en kombination av rörelser, andning, stimulansen av fashian, vagusnerven och bäckenbotten som skapar den helhet som gör att yogan är läkande för kroppen och sinnet.   

Jag har praktiserat yoga i över 25 år och min första yogalärarutbildning var klar 2008, då jag också startade yogastudion.

Min nyfikenhet har drivit mig framåt och varje år har jag fördjupat mina kunskaper i yogans värld.

 

Inspirerad av många

På min resa har jag mött många inspirerande lärare som varit viktiga för mig och min utveckling. Det är bland annat Synne Håkanlind, ”Yoga för alla” som utbildar yogalärare, Ulrica Norberg, ”Yoga for life” författare och yogalärarutbildare, Hillevi Borga fysioterapeut och yogalärare, Göran Boll grundare av mediyogan, Marian Papp forskare vid Karolinska institutet och yogalärarutbildare.

Andra som är viktiga för min utbildning är de elever och deltagare jag mött under åren. VI är alla våra egna gurus.

Totalt har jag över 5 000 utbildningstimmar och är också licensierad yogalärare, gravidyogalärare, hormonyogalärare och terapeut.

 

Står på två ben

Lotusblommans Yoga & Massage står på två ben. Det andra benet är mitt intresse och mina kunskaper kring kinesisk medicin och framför allt Tuina-massage och akupressur. 

Jag har utbildat mig i denna traditionella medicin, som utövats i flera tusen år, i Peking på TCM-sjukhus (traditionell kinesisk medicin) och i Sverige.

Jag har även utbildat mig i TCM för att behandla idrottsskador.