YOGA- och må bra RESA TILL SÖDRA FRANKRIKE

Vad händer under veckan:

Välkomna till en underbar må-bra vecka i ljuvlig fransk lantmiljö! En resa för skratt, umgänge, god mat och vin, att glädjas i att vara tillsammans och njuta av det goda livet. Languedoc, sprängfyllt med smaker och dofter medblommande trädgårdar och vinfält mitt i vinskörden, välkomnar er till en härlig sydfransk vistelse.
Under er vistelse i hjärtat av vinodlarland, kombinerar vi härliga morgnar och eftermiddagar med inspirerade yogapass, informella trevliga kvällar i  trädgården avnjutandes god mat och dryck med spännande besök på vingårdar med vinprovningar, rundvandringar och gastronomiska höjdpunkter och restaurangbesök där ni får upptäcka traktens specialiteter av vin och ypperligt lagad mat. 
Ni bor fantastiskt på Maison D’oc D’or, ett litet chambre d´hotes de charme i den lilla byn Murviel-Lès-Béziers, nära till våra vingårdar och utflyktsmål. Boendet, ett chambre d’hôtes är nyrenoverat med varsam hand och är inrymt i ett gammal maison de maître från 1800-talets mitt. Alla personligt inredda gästrum med tidstypiska detaljer har utsikt över byn eller den mysiga trädgården och har privat badrum i direkt anslutning till ert rum.
Frukost och middag serveras i deb vackra trädgården när vädret tillåter eller i den vackra matsalen. Tid för ett dopp i pool hoppas vi också att ni skall få. För mer information om Maison D’ocD’or, besök gärna hemsida: www.docdor-languedoc.com.

fredag 29/9

Ni ankommer Montpellier aéroport Mediterranée cirka 13.25 (rekommenderad avresa från Köpenhamn 10.55 med Norwegian Air). Där väntar vi för hämtning och vidare transport till ditt boende på  Maison d’hôtes de charme D’oc D’or. Efter incheckning blir det dags för veckans första lärarledda yogapass. Efter en snabb uppfräschning bjuder vi in till en hemma-hos-vinprovning med en lokal vinbonde och ni får smaka på ett urval av gårdens viner. Efter provningen serveras husets 3-rätters middag med dryck,
omsorgsfullt tillagad på lokala produkter i vår trädgård. Då får vi en möjlighet att lära känna varandra.

lördag 30/9

Ni börjar dagen med ett inspirerande ledarlett yogapass på vår terrass (vid dåligt väder i vår caveau) Frukost serveras efter passet i vår trädgård. Efter frukost åker vi sedan till den närliggande pittoreska staden Pézenas. Här väntar områdets bästa marknad, där ni kan botanisera bland ostar och oliver, dukar och porslin, fantastiska grönsaker, kryddor och mycket annat. Här handlar vi sedan lokala godsaker för att på egen hand tillreda kvällens middag
hemma. Lunch och rundvandring i stan, centre historique, på egen hand och till egen kostnad (Vi kan få hjälp med att boka bord på en bra restaurang).
Ca 15.00 åker vi hemåt och nu blir det tid för lite trädgårdshäng och relax.

söndag 1/10

Dagen gryr med ett härligt yogapass i trädgården eller i caveau. Frukost serveras när ni är färdiga och avnjuts i trädgården vid fint väder. Därefter beger vi oss till en av våra utvalda ekologiska vingårdar för en intressant vandring genom vinfältet med vinbonden som berättar om sina metoder, sin filosofi och passion och vilka viner som görs här. Det bjuds också på en avsmakning av gårdens viner och många goda skratt. Vi avslutar vårt besök med en piquenique chic som avnjutes mitt i vingården, komplett med gårdens viner. Efter vinprovningen besöker vi en olivodlare, som på sin vackra domaine producerar excellent olivolja extra virigine. Vi får en kort rundtur där vi får veta hur olivoljan görs och får sedan möjlighet att provsmaka gårdens produkter. Naturligtvis finns också möjlighet att köpa med sig av både de goda oljorna och andra produkter som tvålar och inlagda oliver.
På eftermiddagen blir det tid för ett härligt yogapass innan middag. Till kvällen serveras husets terroirbuffé på lokala och säsongsodlade delikatesser. Självklart serverar vi utvalda viner från en utvald ekologisk vinodlare.

måndag 2/10

Morgonen inleds som vanligt med ett härligt yogapass och följs av frukostbuffé. Efter frukost är det fri tid att
upptäcka byn eller ta en långpromenad. Om vädret är fint är det perfekt att hänga runt poolen. Lättare lunch tillagas tillsammans med Nina i köket i caveau. På eftermiddagen är det egen tid med ett härligt lärarlett yogapass fram till middag som tillagas under ledning av Nina. Dryck kan köpas på plats från oss om så önskas.

tisdag 3/10

Morgonen inleds som vanligt med ett härligt yogapass och följs av frukostbuffé. Dagens utflykt går vid fint väder till stranden, där vi kan avnjuta några timmar i solen med bad, relax och en god bok. Till lunch blir det picnic de luxe med korvgrillning på stranden med alla tillbehör. Framåt eftermiddagen tar vi sedan bussen till den lilla hamnstaden Marseillan vid Etang de Thau. Där vankas en rundvandring på det anrika Noilly Prat, där den berömda
vermouthen som ligger till grund för 007, ”shaken not stirred” tillverkas. På turen får vi veta allt om tillverkningen och efter avslutad rundtur får vi provsmaka de olika vermouthsorterna, missa inte ”Ambré” som är ett utmärkt som dessertvin och passar väldigt bra till gåslever, det säljs endast här! I butiken kan du sedan köpa av deras produkter om du så önskar. Middag äts till sist hos en charmig ”producteur” av ostron och musslor, precis vid
strandkanten av Etang de Thau, där de odlas. En mysig laid-backmiljö med de bästa ostron och musslor du kan önska dig. Självklart avnjuts de med det lokala vinet Picpoul. Alternativ/Önskas ordinarie menyutbud med större valmöjligheter, äter vi i stället på en bra fiskrestaurang i Marseillan. Precis lika bra men kanske inte riktigt samma unika upplevelse.

onsdag 4/10

Vi avslutar denna underbara må-braresa med ett extra inspirerande yogapass i trädgården. Efter frukost serveras frukost i trädgården som vanligt i lugn och ro. Efter frukost checkar vi ut och lastar in i bilarna för vidare transport till flygplatsen i Montpellier, i god tid till ert flyg som avgår 15.30 (vi rekommenderar detta med Air France).
På flygplatsen tackar vi för oss och hoppas ni haft en fin vistelse.

Sammanfattning och priser

Ingår Pris: 11 900 koronor per person (plus flyg till Montpellier) 
  • 5 nätters boende på D’oc D’or i dubbelrum eller studio med privat badrum inkl frukost
  • Transfer till och från Montpellier flygplats
  •  Samtliga transporter enligt programmet
  •  Husets 3-rätter välkomstmiddag inkl dryck
  •  Hemma-hos-vinprovning med lokal vinbonde och ekologiska viner
  •  Utflykt till Pézenas med marknad, rundvandring i centre historique och lunch på egen hand (egen kostnad)
  • Matlagningskurser tillsammans med Nina (en lunch och två middagar)
  • Vinvandring med vinprovning och piquenique chic på vingård med vinprovning
  • Besök hos olivoljeproducent, rundvandring och provsmakning
  • Husets terroirbuffé inkl utvalda viner från ekologisk vinbonde
  • En dagsutflykt till stranden
  • Picnic de luxe på stranden med korvgrillning och alla tillbehör inkl dryck
  • Besök Noilly Prat med rundvandring Explorer och vermouthprovning.
  • Middag i Etang de Thau hos ostronproducent inkl lokalt vin i fantastisk miljö. Vi provar olika sorters ostron och storlekar samt musslor Brasucade. Serveras med det lokala vinet Picpoul./ Alternativt middag på bra restaurang i Marseillan om inte alla äter musslor och ostron
  •  Samtliga lokala skatter och tillägg

På alla vingårds-och olivodlingsbesök, har ni möjlighet att handla med er av gårdarnas produkter till ett fördelaktigt pris. Vinprovning på gårdarna är i allmänhet gratis och i gengäld förväntar sig vinbonden att vi köper av deras produkter. Kostnaden för vandringar, visningar och tilltugg är inkluderad i ert totalpris.
För den som önskar handla med hemtransport till dörren, kan vi erbjuda detta genom vår partner för on-lineförsäljning, House of Wine & Spirit. (Gäller för Domaine de Trinités, Domaine La Maurine och Domaine Lanye Barrac).

Anmälan

Anmälan görs till
inger@lotusyogamassage.se
Villkor och avbokningsregler



Om arrangörerna Lotusblommans yoga & massage och Me and my Food

Inger Gelderman Novak är en engagerad, erfaren, och kunnig pedagog som driver Halmstads första yogastudio, Lotusblommans yoga & massage sedan 2008. Hon är utbildad hathayogalärare, yinyogalärare, mediyogaterapeut och arbetar även med traditionell kinesisk medicin.

Nina Mardell som är en engagerad och positiv person driver  cateringfirman "Me and my Food". Matlagning är Ninas stora passion som har utvecklat under många år. Hon vann en omgång av "Halv åtta hos mig" i TV 4. Hon har gästspelat på bland annat "A little Party", champagnebaren i Halmstad.


”Nu slår vi våra påsar ihop och erbjuder något unikt med vårt engagemang och vår kunskap till dig som vill njuta av yoga,  mat och dryck.”